Sivut

torstai 28. helmikuuta 2013

True Blood - Kausi 1

Sarjan logo otettu Wikipedian artikkelista
Yhden jakson kesto n.: 50min
Merkittävimmissä rooleissa:
Sookie Stackhouse - Anna Paquin
Ah-niin-ihana Eric♥
Kuva täältä
Bill Compton - Stephen Moyer
Sam Merlotte - Sam Trammel
Eric Northman - Alexander Skarsgård
Tara Thorton - Rutina Wesley
Jason Stackhouse - Ryan Kwanten
Lafayette Reynolds - Nelsan Ellis
Rene Lenier - Michael Raymond James
Ohjaajina mm.: Alan Ball, Scott Winant, John Dahl
Käsikirjoittajina mm.: Alan Ball, Brian Buckner, Alexander Woo
Tuottaja(t): Alan Ball
Tunnusmusiikki: Bad Things / Jace Everett

True Blood on Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -kirjasarjaan löyhästi perustuva tv-sarja. En ryhdy selostamaan ensimmäisen kauden juonta, sillä se on pääosin samanlainen kuin kirja (Veren voima). Ns. uudet tapahtumakuviot tuovat oman säväyksensä sarjaan ja tekevät siitä entistä paremman. Uskoisin tämän kauden olleen huonompi, jos se noudattaisi tiukasti kirjan juonta ja/tai tapahtumia. onneksi joitakin sivuhenkilöitä nostettiin enemmän esiin.

Voin heti aluksi mainita, että True Blood on paras tv-sarja, jota olen koskaan seurannut! Ja tämä on niitä harvoja kertoja, kun voin rehellisesti sanoa, että tv-sarja/elokuva on paljon parempi kuin alkuperäisteos. True Bloodissa on se mikä kirjoista puuttuu - tapahtumien luontevuus. Kirjassa ja sarjassa molemmissa olevat tapahtumat ovat onnistuneet paljon paremmin filmatisoinnissa. Tämä saattaa johtua kirjan ontuvasta suomennoksesta.

Sookie ja Bill
Kuva täältä
Näyttelijävalinnat ovat erittäin osuvia. Olin kuvitellut henkilöt aivan samannäköisiksi, kuin ne True Bloodissa ovat. Eikä Ericin näyttelijä (Alexander Skarsgård) tuottanut pettymystä, vaikka odotukseni olivat todella korkealla! Skarsgård onnistuu tuomaan hahmoonsa lisää ilkeyttä, kiehtovuutta ja salaperäisyyttä. Ainoa pettymys näyttelijävalinnoissa oli Billin näyttelijä, Stephen Moyer, jonka olin kuvitellut paljon nuoremmaksi ja paremman näköiseksi. Veren Voimassa Billiä kehutaan komeaksi ja mystiseksi - mielestäni hän vaikutti aivan tavalliselta ja todella tylsistyneeltä. Moyerin ilmeet olivat jopa vampyyrille liian yksipuoliset. Eikä Sookien ärsyttävyys ollut kadonnut minnekään - Anna Paquin oli saanut hahmostaan entistä ärsyttävämmän. Aina Paquinin (tai siis Sookien) puhuessa tämän kulmat nousevat (--> otsa rypistyy), hymy väkinäistyy ja kasvoille tulee ärsyttävä "koiranpentu-ilme". ARGH!!

Bon Tempsin kylä on tapahtumapaikkana lämmin ja rosoisella tavalla kaunis. Merlotte's on saatu näyttämään tyypilliseltä pieneltä baarilta, jonkalaisia löytyy varmasti jokaisesta yhdysvaltalaisesta pikkukylästä. Etelävaltiolaisten yhteenkuuluvuus huokuu paikasta sekä henkilöistä. Murre kuulostaa oudolta, mutta on samalla ihastuttavan epäselvä.

Loppujen lopuksi True Bloodin ensimmäinen kausi on onnistunut paketti.


****-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti